tisdag, februari 17

Tom Cruise har i alla fall en snygg fru.

“Ingen kultur i världens historia, utom de verkligt
depraverade och döende kulturerna, har underlåtit att slå fast existensen av ett
Högsta väsende. Det är en empirisk iakttagelse att människor utan en stark och
varaktig tro på ett Högsta väsende är mindre kapabla, mindre etiska och av
mindre värde för sig själva och samhället ... En människa utan en beständig tro
är, baserat på ren observation, i större utsträckning ett föremål än en
människa.”- L. Ron Hubbard.





Mr. Hubbard är för övrigt Scientologernas förste man skulle man kunna säga. Borde man säga. Att solen avlöser månen eller att man dör efter att man levt är rena och skära tillfälligheter. Tillfälligheter som är som gjorda för att hända. Förr eller senare. Men att en siencefictiongubbe med livlig fantasi och en uppenbart stark strävan efter andas pengar skulle bli grundaren till en stor sekt var väl väntat det också.
...Om USA;s västkust får ha en guvernör med bruten amerikanska är det väl självklart att hollywoodstjärnorna behöver scientologin. Med Hubbard som gammelfarfar.


Ser man till Britney Spears och hennes garderob är det fler än jag som kunnat konstatera att inga pengar i världen kan köpa stil och smak. I ovanstående skulle jag också vilja göra ett konstaterande om att man inte heller, oberoende av pengar, kan köpa sunt förnuft.


Det är ett smart upplägg det där med religiösheten. Konceptet är klockrent. Alla förespråkar fred och harmoni på jorden på ett sätt eller ett annat- jättebra. Alla vill hålla ihop grundfamiljen så gott det går och främja familjelyckan- jättebra det med. Alla vill bidra till sitt när det kommer till jordens fotsatta levnad av något slag och det i sig är väl också- jättebra. I alla fall för våra barnbarnbarnbarnbarns barn. Åter igen- Jättebra.

"On the day when we can fully trust each other, there will be peace
on earth"- L. Ron Hubbard


Tänk bara efter vilka av historiens värsta händelser haft för grunder. Ofta är det någon kille som fått storhetsvansinne och påstår sig ha gud på sin sida och så dödar han folk för maktens skull. Utan religionen som ursäkt hade fler personer förmodligen insett i god tid att den galne killen med storhetsvansinne bara var hagalen och inget annat. Jättebra där också.
...På något sätt känns det som att religionen föder sig själv med dåliga saker för att kunna leva vidare. Som en cirkel. För att hårdra det skulle man kunna påstå att Religion är i maskopi med Hemskhet bara för att nära sig på någon. En symbios som aldrig bryts.

"Its a Man's Man's Man's World"- James Brown. Kanske vore världen bättre med endast homosexuella och kvinnor. Vem vet.

Inga kommentarer: