onsdag, mars 10

Pip & Gnäll

Det var ett jävla tjat om den där Muhammed. Jihad Jane, med sitt trailer trash yttre, borde för det första kammat sig innan hon blev gripen och för det andra- nä det var nog bara det. Ja, jättebarnsligt kanske. Men lika barnsligt är det att planera att korsa atlanten för att ta kål på en gråhårig svensk gubbe som inte tycker som henne. Likvärdigt.

Lars Vilks hos Malou i Efter10 hade en bra poäng tycker jag. Han svarade den där Nalin Påskgul att om man ska ta hänsyn till muslimerna vore det som att bekräfta deras underläge och att de inte vore likvärdiga med anda i samhället. I agree. Visst, hennes mamma kanske blev förnärmad och kan få ha åsikter om det. Men i stort har det där hänsynstagandet en omvänd effekt, alltså att vi tror så lite om muslimer och därför bör vara försiktiga som om det handlade om glas. Muslimerna är dagens Judar och vi vet alla vad som hände med dem. Debattens existens är viktig men att genom politik särskilja på muslimer och Andra gör inte saken bättre. Enligt mig snarare sämre. En religion är inte något som ska få styra offentligheten som många vill. En religion är en personlig sak och ska stanna där. Amen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skämtar om att Lars Vilks uttalande på något sätt var korrekt eller rättfärdigat. Om du öppnat ögonen och insett det faktum att det inte längre handlar om yttrandefrihet eller "ett lite skämt" som får en allt för stor reaktion av "de där" muslimerna, så skulle du förstå att han endast gjorde de bilderna för att provocera och få en reaktion av en folkgrupp som redan är väldigt utsatt av hela väst världen.

Ska en enskild konstnär med ett inavels fel på hela sin arvsmassa. Som endast gör det här för publicitet och kändisskap öka hotet för de svenska soldaterna utomlands och för invånarna i Sverige? NEJ!

Vakna upp och inse att han inte gör det här för annat än det jag skrev tidigare. Spekulation: Han kanske vill bli martyr.rent idiotiskt, visst, men han uppnår knappast mycket med det här!

C. Johansson sa...

..det enda jag har att säga är att det skulle varit trevligt om du inte var anonym