onsdag, maj 23

Spöktimman

Emmy är rastlös, "ville gå en runda" sa hon nyss. Pucko. Det är säkert flera minusgrader ute och jag har ingen som helst övernaturligkänsla att vilja gå ut och frysa en runda. Vi kan prata hemma också, i den varma soffan. Punkt.

Efter en fenomenal film, en fenomenal makeupstund och till lika underbart fenomenalt popcornätande har vi nu nått timmen då vi båda lätt hade kunnat somna sött. Men som gäst har jag en gästsäng att bädda upp och som värdinna har Emmy en gäst med en gästsäng som måste bäddas upp. Vilket alltså resulterar i att hon inte kan sova förän jag kan sova. Alltså inte än på en stund då jag sitter här och knapprar för fulla temuggar.

27 är en bra ålder att gifta sig anser en halva utav oss. Den andra är tveksam men medgörlig. Däremot fruktar den osäkra halvan inför den dagen då hon hunnit fylla 35, är singel och inte haft möjligheten att få gifta sig. Skrämmande. Små flickor lever för att få gifta sig. Inte bara för att kunna skryta med att ha hittat den perfekta mannen utan snarare för att man hittat den perfekta klänningen, perfekta kyrkan, perfekta blomsterarrangemanget och den perfekta mannen att vänstra med. Det där med bröllop har med andra ord inget som helst att göra med brudgummen. Punkt igen.

Emmy behöver fint toalettpapper och fint toalettpapper har hon fått. Mycket nöje.

Puss och kramar från den eviga singeln.

Inga kommentarer: